Ako si vybrať šaty, ktoré vhodne odlíšia od iných hostí na svadbe

So svadobnou sezónou prichádza aj dilema mnohých žien: čo si obliecť, aby ste boli na svadbe výnimočné, no zároveň adekvátne oblečené? Výber správnych šiat môže byť náročný, preto sme tu, aby sme vám poradili, ako si vybrať šaty, ktoré vás budú vhodne odlišovať od ostatných hostí.

  1. Zvážte dress code: Prvým krokom pri výbere šiat je zvážiť dress code uvedený na pozvánke. Formálnosť a štýl svadobnej udalosti vám pomôžu určiť, aký druh šiat je najvhodnejší. Ak je špecifikovaný dress code (napr. black tie, cocktail, garden party), dodržiavanie tohto štandardu vám pomôže vyhnúť sa módnym chybám.
  2. Zamerajte sa na farby: Pre svadbu zvážte farby, ktoré sú vhodné na dané ročné obdobie a miesto. Letné svadby často vyžadujú svetlejšie a pastelové farby, zatiaľ čo na jeseň a zimu sú populárne hlbšie odtiene ako šarlátová, hnedá alebo tmavá zelená. Ak chcete vyčnievať, zvoľte farby, ktoré harmonizujú s vaším tónom pleti a farbou vlasov, ale zároveň budú trochu odlišné od ostatných hostí.

    8129-1_348-8-scarlett-rozkloszowana-17009_2

  3. Experimentujte s textúrami a materiálmi: Zvoľte šaty s unikátnymi textúrami a materiálmi, ktoré pritiahnu pozornosť. Tkaniny ako čipka, hodváb, šifón alebo zamat dodávajú šatám šarm a osobitosť. Vyhnite sa príliš bežným materiálom a radšej zvoľte niečo originálne.
  4. Vyhýbajte sa obligátnym šatám: Ak sa chcete vyvarovať tomu, že budete vyzerať ako ostatné hostky, vyhnite sa šatám, ktoré sú príliš obľúbené alebo v móde. Napríklad jednoduché čierne kokteilové šaty môžu byť elegantné, ale na svadbe môžu byť príliš konzervatívne a bežné.
  5. Zvoľte unikátny strih: Strih šiat je kľúčovým faktorom, ktorým môžete vyjadriť svoj štýl. Zvoľte šaty s originálnym strihom, ako sú asymetrické línie, objemné rukávy, bohémske maxi šaty alebo kombinácia rôznych vrstiev a záhybov. Tieto detaily dodávajú vašim šatám charakter a šarm.
  6. Prispôsobte šaty podľa svadobnej témy: Ak svadobná udalosť má určitú tému (napr. vintage, beach chic, country), zvážte šaty, ktoré sa k téme hodia. To nielenže vám pomôže zapadnúť do atmosféry, ale aj vám umožní vybrať štýl, ktorý sa líši od ostatných hostí.
  7. Doplňte šaty štýlovými doplnkami: Doplnky ako náhrdelníky, náramky, kabelky a topánky môžu vaše šaty ešte viac vylepšiť. Zvoľte doplnky, ktoré dopĺňajú farebnú paletu vašich šiat a pridajú im osobitný nádych. 

8294_dlhe-spolocenske-trblietave-tmavomodre-saty

Pri výbere šiat pre svadobnú udalosť sa snažte byť originálna, no zároveň rešpektujte požiadavky dress codu a atmosféru svadby. Zvoľte šaty, ktoré vám lichotia a ktoré vám umožnia vyjadriť váš jedinečný štýl. S týmito tipmi by ste mali byť pripravená vyčnievať na každej svadbe ako štýlová a sebavedomá hostka.

Späť do obchodu