Ako si vybrať šaty, ktoré zvýraznia vaše telo typu "hourglass"

Telo typu "hourglass" je často považované za klasicky ženské s vyváženými proporciami, kde sú ramená a boky približne rovnaké šírky a pás je výrazne užší. Ak máte tento typ postavy, váš cieľ by mal byť zdôrazniť vaše krivky a zvýrazniť vaše prirodzené proporcie. Tu sú niektoré tipy, ako si vybrať šaty, ktoré vám umožnia vyniknúť v najlepšom svetle.

1. Zvoľte šaty, ktoré podčiarkujú pás: Šaty s definovaným pásom sú ideálne pre telo typu "hourglass". Vyskúšajte šaty s pásikmi alebo opaskami, ktoré zvýraznia vašu úzku pásovú líniu. Šaty s vysokým pásom alebo peplum strihom môžu tiež efektívne zdôrazniť vaše krivky.

2. Vyberte strihy, ktoré lichotia vašim krivkám: Skúste šaty s A-líniou, ktoré sa postupne rozširujú od pásu. Tento strih zdôrazňuje pás a vytvára krásnu siluetu. Alternatívne, bodycon šaty, ktoré sú tesne priliehavé, môžu nádherne ukázať vaše krivky.

3. Zvoľte dekolty, ktoré upozorňujú na hornú časť tela: Šaty s hlbokým výstrihom do V alebo s jemne skoseným výstrihom sú skvelé na zdôraznenie dekoltu a výstrihu. Tieto detaily pomáhajú vytvoriť vyvážený vzhľad a zároveň dodajú šatám eleganciu.

4. Dávajte pozor na materiály: Vyberajte si kvalitné materiály, ktoré sa prispôsobujú vášmu telu. Elastické a strečové látky môžu perfektne kopírovať vaše krivky. Vyhnite sa príliš objemným alebo rigidným materiálom, ktoré môžu skryť vaše prirodzené proporcie.

5. Experimentujte so vzorom a farbou: Jednofarebné šaty sú skvelé na zvýraznenie tvaru tela, zatiaľ čo vertikálne prúžky môžu predĺžiť vašu siluetu. Vzory a farby, ktoré sú v harmónii s vaším tónom pleti, môžu tiež prispieť k celkovému estetickému efektu.

6. Rukávy a ramenné detaily: Ak chcete, aby vaše ramená vyzerali vyváženejšie, vyberte šaty s jemnými rukávmi alebo ramennými detailmi. Kľúčom je vyhnúť sa príliš objemným alebo ťažkým rukávom, ktoré môžu narušiť vašu rovnováhu.

7. Nezabudnite na prispôsobenie: Ak nájdete šaty, ktoré vám vo všeobecnosti sedia, ale potrebujú malé úpravy, zvážte návštevu krajčírky. Prispôsobenie šiat vašim proporciám môže zabezpečiť, že budú ešte lepšie zvýrazňovať vašu postavu typu "hourglass".

8129-1_348-8-scarlett-rozkloszowana-17009

Pri výbere šiat pre telo typu "hourglass" je dôležité zamerať sa na zvýraznenie vašich kriviek a vytvorenie vyváženého vzhľadu. Vyberte si strihy a materiály, ktoré vám lichotia, a nebojte sa experimentovať s rôznymi štýlmi. S týmito tipmi nájdete šaty, ktoré vám umožnia cítiť sa krásne a sebavedome pri každej príležitosti.

Späť do obchodu