Pravidlá kombinovania šiat a šperkov

Šperky môžu skutočne pozdvihnúť váš outfit a dodať mu eleganciu, ale ich správne kombinovanie so šatami si vyžaduje istú dávku umenia a pravidiel. Tu sú základné tipy, ako kombinovať šaty a šperky tak, aby ste vyzerali štýlovo a vkusne.

 

  1. Zvoľte správny štýl:

Pri výbere šperkov zohľadnite štýl šiat. Ak sú vaše šaty jednoduché a minimalistické, môžete si dovoliť výrazné a pútavé šperky, ako sú veľké náušnice alebo bohaté náhrdelníky. Naopak, ak sú šaty zdobené, radšej zvoľte jemnejšie šperky, aby ste nepreťažili vzhľad.

  1. Farba a materiál:

Farby šperkov by mali ladiť s farbou šiat. Zlato a striebro sú klasické voľby, ale nemusíte sa obmedzovať len na tieto. Ak máte šaty v jasných farbách, zvážte farebné šperky, ktoré doplnia váš vzhľad. Napríklad, ak máte pastelové šaty, jemné kvetinové alebo perlové šperky môžu byť ideálne. 

  1. Výstrih a náhrdelník:

Pri výbere náhrdelníka si všímajte typ výstrihu vašich šiat. Hlboké V-výstrihy vyžadujú dlhšie náhrdelníky, ktoré opticky predlžujú krk, zatiaľ čo okrúhle a štvorcové výstrihy môžu vyžadovať kratšie alebo žiadne náhrdelníky, aby sa nezakryla oblasť dekoltu.

  1. Minimalizmus:

Niekedy platí, že menej je viac. Ak sa rozhodnete pre výrazné šperky, vyhnite sa nadmernému zdobeniu šiat. Naopak, ak sú vaše šaty extravagantné, zvoľte jednoduché šperky. Ideálnym pravidlom je vybrať si jeden výrazný prvok a ostatné doplnky doladiť k nemu.

  1. Rukavice a náramky:

Ak nosíte šaty s dlhými rukávmi, zbytočne by ste mali pokryť predlaktia šperkami. Naopak, ak sú rukávy krátke alebo šaty bez ramienok, môžete si dovoliť náramky alebo prstene, ktoré dodajú vášmu outfitu šmrnc.

  1. Udržujte rovnováhu:

Pri kombinovaní šiat a šperkov je dôležité dbať na rovnováhu. Vytvorte harmóniu medzi farbami, štýlmi a materiálmi, aby váš outfit pôsobil jednotne a harmonicky.

 

Na záver, kombinovanie šiat a šperkov môže byť zábavný proces. S týmito pravidlami môžete experimentovať a nájsť ideálny štýl, ktorý vyjadruje vašu osobnosť a vytvára nezabudnuteľný vzhľad na akúkoľvek príležitosť. Užite si túto kreativitu a nechajte svoj outfit zažiariť!

Späť do obchodu