Výber šiat pre štíhle a vysoké postavy

Štíhla a vysoká postava je výzvou pri výbere šiat, pretože môže byť náročné nájsť také, ktoré dokonale lichotia postave a zároveň pridajú ženskosť a eleganciu. So správnymi tipmi a strategickým prístupom však môžete vytvoriť štýlový a pôsobivý outfit, ktorý vám bude lichotiť. Tu je niekoľko tipov, ako vybrať ideálne šaty pre štíhle a vysoké postavy:

1. Strihy a silueta: Pri výbere šiat pre štíhlu a vysokú postavu sa odporúča hľadať strihy, ktoré vizuálne pridávajú objem a tvar. Skvelou voľbou sú šaty s ľahko objemným dolným dielom, ako sú A-liniové šaty, ktoré pomáhajú vyvážiť proporcie tela. Tiež sú obľúbené šaty so zvýrazneným pásom, ktoré opticky lichotia a definujú pás.

2. Dĺžka šiat: Vzhľadom na vašu výšku máte pri výbere dĺžky šiat viac možností. Dlhé šaty, ktoré sa siahajú po zem, sú elegantné a vhodné pre formálne príležitosti. Pre menej formálne udalosti môžete zvoliť kratšie šaty, ktoré môžu byť nad kolená alebo do polovice lýtok.

8225-1_ruzove-midi-saty-s-odhalenym-chrbtom

3. Materiály a textúry: Pri výbere materiálov a textúr je dôležité vybrať tie, ktoré pridávajú telu štruktúru a objem. Šifón alebo ľahké látky s jemným leskom môžu vytvoriť elegantný a vzdušný vzhľad. Pre večerné príležitosti môžete zvážiť šaty s decentnými detailmi ako sú kamienky, ktoré pridávajú šmrnc vášmu outfitu.

4. Farby a vzory: Farby majú veľký vplyv na celkový dojem šiat. Štíhle a vysoké postavy môžu nosiť rôzne farby, ale neutrálne farby ako čierna, biela, šedá alebo navy sa obzvlášť dobre hodia. Ak sa rozhodnete pre vzory, vyhnite sa príliš veľkým alebo výrazným vzorom, aby sa nezabránilo optickému predĺženiu postavy.

5. Doplnky a detaily: Správne doplnky môžu váš outfit dotiahnuť na vyšší level. Vysoké postavy môžu nosiť dlhé náhrdelníky, ktoré opticky lámu dĺžku tela, alebo široké pásy, ktoré zvýrazňujú pás. Výber topánok je tiež dôležitý – na formálne príležitosti sa hodia topánky s podpätkom alebo sandále s remienkami, ktoré pridávajú objem a eleganciu.

6. Zvážte kontext a príležitosť: Pri výbere šiat je dôležité zvážiť aj konkrétnu udalosť a jej formálnosť. Pre formálne príležitosti, ako sú galavečery, siahnite po šatách s vyšším leskom a špeciálnymi detailmi. Pre menej formálne udalosti si môžete dovoliť experimentovať s viac uvoľnenými štýlmi a farbami.

7902-1_dlhe-spolocenske-bledomodre-flitrovane-saty-s-tylovou-suknou

Výber šiat pre štíhle a vysoké postavy môže byť zábavný a kreatívny proces. Sledujte tieto tipy a buďte pri výbere šiat odvážni, aby ste vytvorili nezabudnuteľný a štýlový vzhľad, ktorý vám bude lichotiť a poteší.

 

Späť do obchodu